HTML

Kempten, megyek!

Nyertem egy ösztöndíjat Németországba :)

Friss topikok

  • Jucika: Szia Zsuzsi!!! Nagyon zsír ez az egész, jó ötlet... Ügy-bügy vagy!!! pussszka :))) (2008.11.18. 19:52)

Linkblog

Munich is waiting for me!

2009.04.07. 15:36 :: StZsu

Bizony, bizony, még mindig vár rám München. Pontosabban megint, merthogy a hétvégén végre sikerült eljutnom. Amióta itt vagyok, minden hétvégére terveztem, hogy elmegyek. Most sikerült. Nagyon jó volt! Még mindig szerelmes vagyok a városba, és ezen még Nürnberg sem változtat, ami ugyan szorosan ott toporog München sarkában, de megelőzni nem tudja. És ami azt illeti, szereztem mégegy rajongót a bajor fővárosnak, Cilit.

Azt már írtam a múltkor is, hogy pénteken mentünk, és vasárnap jöttünk vissza. Pénteken kora délután értünk oda, majd letettük a cuccokat Gyuriéknál, és nyakunkba vettük a várost. Először a Marineplatz felé vettük az irányt. Majd ott sétálgattunk egy kicsit, és természetesen egy wursttal kezdtünk a piacon, merthogy már erősen ebéd idő volt. Miután a Marienplatzot és környékét körbejártuk, elnéztünk a Theresienwiesere. Erről a helyről azt kell tudni, hogy itt van az Oktoberfest. De most nem volt ott semmi, és így viszont ijesztően nagynak tűnik!!! Furcsa belegondolni, hogy egy ekkora területet simán megtölt az Oktoberfest. Egyszer nagyon szeretném már azt is megnézni! Talán idén... Bár, ezt mondom már vagy 3 éve. De most talán tényleg sikerülni is fog. Bár, ami azt illeti, azt sem tudom, hogy egyáltalán hol leszek a következő félévben. Most kezdtem el szorgosabban is keresgélni a gyakorlati helyeket, de eddig még nem kaptam választ egy mailre sem. Na, nem mintha eddig elküldtem volna többezer mailt... De azért néhányat már írtam, és most bizakodom, hogy hátha valamelyikre legalább válaszolnak. No, de visszatérve Münchenbe: az Oktoberfest helye után betértünk az Englischer Gartenbe, ami egy nagyon szép, és nagyon nagy park. Nagyjából itt is töltöttük a délután hátralévő részét. Előtte felkészültünk némi csokiskeksszel, és innivalóval, majd egy kiadós séta után letelepedtünk, és elfogyasztottuk ezeket. Majd folytattuk a kiadós sétát. Majd hazafelé (Gyuriékhoz) vettük az irányt. Közben pedig írt Matthias, hogy ha már ott vagyunk, és nincs programunk estére, akkor csatlakozzunk hozzá, és a haverjaihoz, merthogy mennek bulizni. Meglehetősen fáradtak voltunk, úgyhogy végül egy érme segítségével döntöttünk az alvás, és a buli között. Mondanom sem kell, buliztunk... Ahhoz képest, hogy úgy mentünk el, hogy jó, az első éjszakai busszal eljövünk (fél 2), de legkésőbb a másodikkal (2), végül hajnali 5re értünk haza. Végülis, korán akartunk hazaérni. Sikerült... Az egész Matthias, és a haverjainak a hibája! Amikor először el akartunk jönni, közölték, hogy nem, inkább iszunk egy Jägert (hm, csakhogy maradjunk a tandempartin elkezdett hagyományoknál...). Aztán később megtalált mégegy Jäger. Meg még közben néha egy-két korty Matthias koktéljaiból. De egyébként, tényleg nagyon jól sikerült a buli. Tetszett, jó, hogy elmentünk. És legalább nem ugyanazok a zenék voltak, mint a Parktheaterben. Bár, Matthias mesélte, hogy azért itt is mindig ugyanazok a zenék vannak, általában ugyanabban a sorrendben is (néha egy kis késéssel ugyan, de menetrendszerűen...), szóval, azért csodák itt sincsenek.

Másnap, ahhoz képest, hogy 5kor keveredtünk ágyba, már 10 körül ébren voltunk. Merthogy, Matthiassal megbeszéltük, hogy délben találkozunk a Marienplatzon, és együtt városnézünk. Nos, igen, mi ott voltunk délben a szökőkútnál, Matthias meg írt egy smst, hogy az van, hogy csöppet elaludt, de később szívesen csatlakozna... Úgyhogy végül abban maradtunk, hogy az Olympia parkban találkozunk 2kor. Itt találkoztunk Mohameddel is, aki a Zolinak az egyik itteni barátja. Először négyesben mászkáltunk egy kicsit a parkban, majd Mohamed hazament, mi meg megnéztük a BMW-Weltet. Amikor utoljára jártam ott, akkor építették. Az az igazság, hogy nehezen tudnék választani a BMW-k közül... Mindegyik nagyon szép, és jó... De szerencsére egyelőre az a veszély nem fenyeget, hogy választanom kell, melyiket vegyem meg... Ezután visszatértünk a belvárosba, és tettünk mégegy kört a Marienplatzon, és környékén, és elsétáltunk a Hauptbahnhofig, majd hazamentünk, és Gyuriékkal elmentünk enni. Vasárnap pedig elmentünk Nymphenburgba, és a parkban sétálgattunk, majd már-már szokás szerint visszatértünk a Marienplatzra, és környékére, majd este végül visszajöttünk Kemptenbe.

Aztán tegnap pedig megérkezett Andris és a barátja, Ádám. Tegnap délután bejártuk velük a várost. Eltartott vagy 1 órán keresztül... Ma délután pedig elmentek Immenstadtba kirándulni egyet, holnap pedig mennek Münchenbe, és csütörtökön pedig megyünk haza.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kemptenbevagyom.blog.hu/api/trackback/id/tr381051945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása